26.07.2018

Meilimise seadistamine Gmaili kasutamiseks


  1.  Logige GMaili sisse ja minge seal hammasratta ikooni alt Seaded, Edastamine ja POP/IMAP. Seal märkige Luba IMAP. Kui kasutate kahefaktorilist autentimist, siis peate Verpi jaoks genereerima rakenduse parooli. Selleks minge https://myaccount.google.com/ ja valige vasakult Turvalisus. Kerige allapoole, kuni näete 2-astmeline kinnitamine ja selle all Rakenduste paroolid. Klikkige Rakenduste paroolid peal. Peale täiendavat parooli kontrolli tuleb leht, kus on küsimus: Valige rakendus ja seade, millele soovite luua rakenduse parooli.  Selle alt klikkige Valige rakendus ja valige sealt Muu ja sisestage näiteks Verp. Seejärel klikkige nupule Loo. Tuleb Rakenduse parool teie seadmele ja selle all 16 sümboline parool. Verpis meilimiseks sisse logimiseks on vaja sisestada see parool (ilma tühikuteta) tavalise GMaili sisselogimise parooli asemel. Kasutajanimeks on meiliaadress.
    Kui te ei kasuta kahefaktorilist autentimist, siis kontrollige, kas teie konto seadetes on lubatud seadistada "Vähem turvaliste rakenduste lubamine". Selleks minge https://myaccount.google.com/ ja valige vasakult Turvalisus ja kerige allapoole ja vaadake, kas teil on olemas valik "Vähem turvaliste rakenduste lubamine". Kui on, siis pange sinna linnuke. Kui seda valikut ei ole, siis peate Verpis meilimiseks seadistama Google konto kahefaktorilise autentimise jaoks ja siis selle juhendi järgi genereerima rakenduse parooli.
  2. Verpis Häälestus, Üldandmed aknas sakil E-post tehke järgnev häälestus
    • E-posti server - smtp.gmail.com
    • Ühenduse turvalisus  - SSL/TLS. Port muutub automaatselt 465-ks. Kui ei muutu, siis muutke käsitsi.
    • Märkige linnuke Sisselogimisega
    • Nupuga Testi saate testida, kas ühenduse loomine õnnestub. Küsitakse ka teie Gmaili kasutajanime ja parooli. Kui valite parooli salvestamine, siis salvestatakse see Windowsi paroolihaldurisse (Control Panel, Credential Manager või Juhtpaneel, Mandaadihaldur). Edaspidi peale Verpi sisse logimist esimesel meilimisel küsitakse parooli, salvestatud parooli puhul lihtsalt valite õige konto, muidu sisestate parooli. Kindlasti veenduge, et sisselogimisel kasutatav kasutaja on see kasutaja, mis vastab Verpis Häälestus, Kasutaja andmed aknas E-post alla sisestatud meiliaadressile.