28.05.2020

Sotsiaalmaksu miinimumkohustus ja Töötukassa makstud töötasu hüvitis juunis 2020


Programmi VERP 6.3 versiooni 6.3.1.79 on täiendatud palgaarvestuse moodulit sotsiaalmaksu miinimumkohustuse arvestuse erikäsitlusega juunis 2020. Juhul, kui Töötukassa maksab juunis tööandja taotluse alusel töötajatele maikuu eest töötasu hüvitist, siis on tööandjal õigus võtta juunis Töötukassa poolt töötasu hüvitiselt arvestatud sotsiaalmaks tööandja minimaalse sotsiaalmaksukohustuse arvutamisel arvesse.

Täpsemalt saab lugeda Maksu- ja Tolliametile kodulehelt.

Lisaks eelnevale on palgaarvestuse kuukoondisse tehtud täiendus, millega näidatakse kuukoondis ka Töötukassalt töötajatele makstud töötasu hüvitist ja arvestakse seda ka sotsiaalmaksu ja töötuskindlustuse makse arvutamisel. Kuidas kajastada Töötukassa hüvitist raamatupidamises, saab lugeda Raamatupidamise Toimkonna selgitusest SIIN.

Kui te olete juba enne 28.05.2020 12:30 installeerinud versiooni 6.3.1.79, siis piisab programmi Verp63.exe faili uuendamisest. Uue Verp63.exe leiate aadressilt www.gaiasoft.ee/avalik/79 ning see tuleb salvestada Verp63 kausta ja kirjutada olemasolev fail üle. Need kliendid, kes laevad installi alla nüüd, saavad kohe selle täiendusega versiooni.